Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων

Αγαπητοί γονείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μπουρτσουκλή η προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μας και των γονέων τους, είχε και έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό πάντοτε λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία αυτών των δεδομένων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από το εκπαιδευτικό μας κέντρο, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό του.

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) 2016/679 αποτελεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ). Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μπουρτσουκλή σας ενημερώνει ότι, για τους σκοπούς της άσκησης του εκπαιδευτικού μας έργου γίνεται η αντίστοιχη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που ορίζει η νομοθεσία και οι καλές εκπαιδευτικές πρακτικές (ονοματεπώνυμο μαθητή, βαθμολογία, απουσίες, βραβεία, διαγωγή, στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των γονέων, ΑΦΜ κλπ) καθώς και όσα εσείς μας γνωστοποιείτε και μας επιτρέπετε -μέσω της συγκατάθεσής σας- να χρησιμοποιούμε, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε την καλύτερη εκπαίδευση αλλά και να συμβάλουμε στην ευρύτερη συγκρότηση της προσωπικότητας των παιδιών μέσα από όλες τις δράσεις που υλοποιούμε.

Στο πλαίσιο αυτό και κυρίως στην ουσιαστική σημασία που έχει για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μπουρτσουκλή από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, ο σεβασμός και η προστασία της προσωπικότητας των παιδιών και των γονέων τους που μας κάνουν την τιμή να μας εμπιστεύονται, λειτουργούμε και φυσικά θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και με το νέο κανονισμό.

 

Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *