Τεχνολογία και Εκπαίδευση

Η τεχνολογία στην Τάξη

Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, το σχολείο μας είναι εφοδιασμένο με διαδραστικούς πίνακες (Interactive Whiteboards) που συναρπάζουν κάθε μαθητή, δίνοντας άλλη διάσταση στη μαθησιακή διαδικασία.

Στους μαθητές μας χορηγείται μαζί με τα βιβλία τους και το βιβλίο του μαθητή σε ηλεκτρονική μορφή για τον υπολογιστή (e-book). Έτσι, τα μαθήματα παίρνουν ζωή, με εικόνα και ήχο!

Οι μαθητές μας προετοιμάζονται κατάλληλα για τις Cambridge computer-based εξετάσεις όλων των επιπέδων με προσομοίωση εξετάσεων (mock exams) με καθηγητές online, μέσω Zoom. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές γνωρίζουν καλά την διαδικασία πριν τις εξετάσεις, ξέρουν τι να περιμένουν και εμείς βλέπουμε τις τυχόν αδυναμίες τους και παρεμβαίνουμε έγκαιρα.

Επίσης λειτουργούν Zoom lessons για ενήλικες και φοιτητές.

Παρέχεται επίσης δωρεάν ασφαλής σύνδεση στο ίντερνετ.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μπουρτσουκλή πιστεύουμε ότι η τεχνολογία βοηθάει στην εξάσκηση και εμπέδωση των ξένων γλωσσών και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι:

  • VR Masks
  • Διαδραστικοί πίνακες
  • Ηλεκτρονικά βιβλία
  • Εργαστήριο υπολογιστών
  • Εκπαιδευτική πλατφόρμα QLS iLearn
  • Χρήση tablets
  • Σύνδεση Wi-Fi
  • Προβολείς (projectors)

Αίθουσα υπολογιστών (Computer Lab)

Στο σχολείο μας, λειτουργεί ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υπολογιστών ειδικά για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας με μια πολύ μεγάλη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για την υποβοήθηση εκμάθησης της Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα ασκήσεων-tests και εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

 Δανειστική βιβλιοθήκη

Η δανειστική βιβλιοθήκη μας προσφέρει ποικιλία διαβαθμισμένων βιβλίων ανά επίπεδο, περιοδικών και εκπαιδευτικών εργαλείων για την ενθάρρυνση, υποστήριξη στο διάβασμα, έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της γλώσσας που διδάσκονται.

Επίσης οι μαθητές μπορούν να διαβάσουν online readers μέσω του Book Club στην Εκπαιδευτική Πλατφόρμα QLS iLearn.