Γερμανικά

Γιατί να μάθει κανείς γερμανικά: Πάνω από 119 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο μιλούν γερμανικά, 101 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν τα γερμανικά ως μητρική τους γλώσσα. Τα γερμανικά είναι η πρώτη γλώσσα στην Ευρώπη και η δέκατη παγκοσμίως. Οποιος μιλάει γερμανικά έχει πολλές δυνατότητες να βελτιώσει την ζωή του.

Επιστήμη και έρευνα: Τα γερμανικά θεωρούνται παγκοσμίως η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα στις σπουδές, την έρευνα και τις επιστήμες. Η εκμάθηση γερμανικών έρχεται με επιπρόσθετα πλεονεκτήματα, καθώς τα πτυχία από το Ινστιτούτο Γκαίτε (GOETHE INSTITUT) προσφέρουν κάθε χρόνο υποτροφίες και προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης.

Μια διεθνής καριέρα: Οι γνώσεις γερμανικών βελτιώνουν την επαγγελματική προοπτική, καθότι η απ’ ευθείας συνεννόηση με Γερμανούς συνεργάτες στην μητρική τους γλώσσα καθιστά τις διαπραγματεύσεις πιο επιτυχείς και την επικοινωνία πιο αποτελεσματική.

Επικοινωνία και πολιτισμός: τα γερμανικά είναι σήμερα η δεύτερη σε χρήση γλώσσα στο διαδίκτυο. Κάθε δέκατο βιβλίο τυπώνεται στα γερμανικά. Τα πιστοποιητικά του Goethe-Institut εκτιμώνται από όλους. Για παράδειγμα, το “Zertifikat Deutsch” θεωρείται προϋπόθεση για την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας. Για την εισαγωγή σε γερμανικά Ανώτατα Ιδρύματα και την φοίτηση σε προκαταρκτικούς κύκλους σπουδών απαιτείται η κατοχή ενός γερμανικού πτυχίου.

Πηγή: Goethe Institut