Τμήματα Γερμανικών

Γιατί να μάθει κανείς γερμανικά: Γερμανικά, με 101 εκατομμύρια Ευρωπαίους να τα έχουν ως μητρική τους γλώσσα. Αποτελούν την πρώτη γλώσσα στην Ευρώπη και τη δέκατη παγκοσμίως. Αυτό που κάποιος κερδίζει μιλώντας Γερμανικά είναι πολλές ευκαιρίες για βελτίωση στη ζωή του.

Επιστήμη και έρευνα: Στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας, τα Γερμανικά θεωρούνται η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα παγκοσμίως. Η εκμάθησή τους έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς πιστοποιήσεις από το Ινστιτούτο Γκαίτε (GOETHE INSTITUT) προσφέρουν κάθε χρόνο υποτροφίες και προγράμματα επιμόρφωσης.

Μια διεθνής καριέρα: Η γνώση των Γερμανικών βελτιώνει τις επαγγελματικές προοπτικές, καθώς η επικοινωνία σε αυτήν τη γλώσσα με Γερμανούς συνεργάτες διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Επικοινωνία και πολιτισμός: Επιπλέον, τα Γερμανικά αποτελούν τη δεύτερη σε χρήση γλώσσα στο διαδίκτυο σήμερα. Κάθε δέκατο βιβλίο εκτυπώνεται σε αυτήν τη γλώσσα. Τα πιστοποιητικά του Goethe-Institut έχουν μεγάλη αναγνώριση, ενώ η απόκτηση του πτυχίου Zertifikat Deutsch θεωρείται προϋπόθεση για την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας και για την εισαγωγή σε Γερμανικά Ανώτατα Ιδρύματα και προκαταρκτικούς κύκλους σπουδών.

Πηγή: Goethe Institut