Τεχνολογία και Εκπαίδευση

Η τεχνολογία στην Τάξη

Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, το σχολείο μας είναι εφοδιασμένο με διαδραστικούς πίνακες (Interactive Whiteboards). «Έξυπνους» δηλαδή πίνακες, που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και συναρπάζουν κάθε μαθητή, δίνοντας άλλη διάσταση στη μαθησιακή διαδικασία.

Στους μαθητές μας χορηγείται μαζί με τα βιβλία τους και το βιβλίο του μαθητή σε ηλεκτρονική μορφή για τον υπολογιστή (e-book). Έτσι, τα μαθήματα παίρνουν ζωή, με εικόνα και ήχο!

Οι μαθητές μας προετοιμάζονται κατάλληλα για τις Cambridge computer-based εξετάσεις όλων των επιπέδων με προσομοίωση εξετάσεων (mock exams) με online καθηγητές, μέσω Skype. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές γνωρίζουν καλά την διαδικασία πριν τις εξετάσεις, ξέρουν τι να περιμένουν και εμείς βλέπουμε τις τυχόν αδυναμίες τους και τις διορθώνουμε εγκαίρως.

Επίσης λειτουργούν Skype lessons (μαθήματα μέσω Skype) για ενήλικες και φοιτητές.

Τέλος, το σχολείο μας είναι πλήρως συνδεδεμένο με ασύρματο ίντερνετ (WiFi) και οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω κωδικού.

Συνοψίζοντας, στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μπουρτσουκλή πιστεύουμε ότι η τεχνολογία βοηθάει στην εξάσκηση και εμπέδωση της αγγλικής γλώσσας ανά πάσα στιγμή, επομένως τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι:

  • Διαδραστικοί πίνακες
  • Ηλεκτρονικά βιβλία
  • Εργαστήριο υπολογιστών
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • Χρήση tablets
  • Σύνδεση Wi-Fi
  • Προβολείς (projectors)

Εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών (Computer Lab)

Στο σχολείο μας, λειτουργεί ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Lab) ειδικά για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας. Εκεί υπάρχουν σύγχρονοι Η/Υ και μια πολύ μεγάλη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά για την υποβοήθηση εκμάθησης της Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Υπάρχουν προγράμματα ασκήσεων-tests και εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Όλα τα προγράμματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για τους μαθητές και ειδικά σχεδιασμένα για εκμάθηση ξένων γλωσσών. ΟΛΟΙ οι μαθητές μας έχουν το δικαίωμα και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν 1 φορά την εβδομάδα – και εκτός του κανονικού ωραρίου διδασκαλίας, εξάσκηση μέσω Η/Υ, σε ημέρα και ώρα που θα επιλέξουν αυτοί.

 Δανειστική βιβλιοθήκη

Η δανειστική βιβλιοθήκη μας προσφέρει ποικιλία διαβαθμισμένων βιβλίων ανά επίπεδο, περιοδικών και εκπαιδευτικών εργαλείων για την ενθάρρυνση, υποστήριξη και αγάπη στο διάβασμα, έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της γλώσσας που διδάσκονται.