Χριστούγεννα 2018!

Φέτος τα Χριστούγεννα συνδυάσαμε  την εορταστική εξόρμηση στο θεματικό πάρκο «Η επέλαση των Ξωτικών» στην Τεχνόπολη, με την μαγική θεατρική παράσταση του πασίγνωστου έργου του Καρόλου Ντίκενς, «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία». Μετά το πέρας της παράστασης οι μαθητές μας έβγαλαν φωτογραφίες με τους ηθοποιούς και  κλείνοντας την χριστουγεννιάτικη εξόρμησή μας με μία βραδινή βόλτα στη στολισμένη Αθήνα!

Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου έγινε όχι μόνο για την επίκαιρη αναφορά του στα Χριστούγεννα αλλά και για τα διαχρονικά μηνύματα που μας έδωσε σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Ο Ντίκενς πίστευε ότι τα παιδικά τραγούδια και τα παραμύθια συνδέονταν με τα Χριστούγεννα λόγω της έμφασής τους στο μοτίβο της μεταμόρφωσης που είναι το κεντρικό θέμα στη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία». Όπως είπε και ο ίδιος ο Κάρολος Ντίκενς για το έργο του:

«Προσπάθησα σ’ αυτό το στοιχειωμένο βιβλιαράκι να εγείρω το Πνεύμα της Ιδέας, που δεν θα χαλάσει το κέφι των αναγνωστών μου ούτε τη διάθεσή τους για τους άλλους ανθρώπους, για τα Χριστούγεννα ή για μένα τον ίδιο. Είθε να στοιχειώσει τα σπίτια τους ευχάριστα και τις καρδιές τους παντοτινά».

Ο πιστός Φίλος και Υπηρέτης τους,

Κ. Ντ.
Δεκέμβριος 1843

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *